De Italiaanse keuken is natuurlijk wereldberoemd en het is heel waarschijnlijk dat jij zelf ook regelmatig "Italiaans" eet. Pasta en pizza zijn waarschijnlijk de meest bekende lekkernijen, maar ook tiramisu, mozzarella en vele andere delicatessen zijn ons niet onbekend. Maar kennen we wel alle regels die gelden rondom dit Italiaanse eten? Dat vraag ik me toch sterk af. Daarom roep ik deze rubriek in het leven, waarbij ik je probeer kennis te laten maken met de "echte" Italiaanse, of liever nog, Napoletaanse keuken. Ik deel een recept, dat ik zelf geprobeerd heb, geef je advies over de ingrediënten (want waarschijnlijk heb je nog nooit mozzarella op, ook al denk je van wel) en leg je de regels uit als het gaat om de Italiaanse maaltijd. In deze eerste editie één van mijn favoriete gerechten en niet eens moeilijk: Gnocchi alla Sorrentina.
Lees meerInmiddels ben ik een week terug in Nederland na mijn drie maanden stage in Napoli. Natuurlijk moet ik even wennen aan deze andere wereld, ook al is het de wereld waar ik in opgegroeid ben. Dat zegt echter niet alles als je eenmaal meer gezen hebt dan die wereld waarin je bent opgegroeid. De laatste blog die echt over mijn stage gaat, schrijf ik dan ook over hoet ik weer in Nederland ben aangekomen. Wat ik daarvan vind, maar ook toch nog oven over mijn laatste dagen in Napoli.
Lees meerAan het begin heb ik je verteld wat mijn eerste indrukken van Napoli waren. Ditmaal vertel ik je wat meer over hoe ik terugkijk op mijn stage in Napoli. Pas op, er komen wat biologische details bij kijken en er klinken misschien wat tranen door in de beschrijving.
Lees meerIn een eerdere blog vertelde ik hoe er meerdere types zijn als het gaat om een vreemde taal spreken. Ik zie mezelf vooral als een probeerder: ik doe mijn best om een paar woordjes mee te spreken. Inmiddels heb ik aardig wat tijd gehad om Italiaans te leren en hier lees je hoe me dat af gaat.
Lees meerLangzaamaan begin ik af te tellen naar het eind. De einddatum staat nog niet vast, maar nadert wel behoorlijk snel. Ieder die mij goed kent, weet dat ik dan begin met aftellen om me mentaal voor te bereiden. Dat heeft niks te maken met of ik zin heb in dat einde of niet. Ik kijk nu bijvoorbeeld al enorm op tegen het afscheid. Maarja, daar denken we nog maar niet aan. Ook met mijn blogs wilde ik op een bepaalde manier aftellen. Deze keer probeer ik je meer te vertellen over de typische Italiaanse dingen de mij opgevallen zijn.
Lees meerWaar denk jij aan als je aan Napoli of Zuid-Italië denkt? De meeste mensen noemen dezelfde woorden als je deze vraag stelt. Op deze manier heeft men een beeld bij de stad. Of dat terecht is? Dat vertel ik je hier.
Lees meerLiving abroad means learning a lot, per definition. I have learnt a lot about Italy in the time I have been here so far. About the people, the habits and the language of course. And the geography, because I can only learn this by going somewhere. However, I think it is about time you learn something about my country. Read more about my habits.
Read moreNa bijna anderhalve maand heb ik echt het idee dat alles op zijn plek is gevallen. Ik heb het enorm naar mijn zin en geniet met volle teugen. Ik voel me zelfs al half Italiaanse. Er zit echter ook wel een andere kant aan wonen in het buitenland. Die kant wil ik toch niet verzwijgen.
Lees meerItalië staat bij de gemiddelde Nederlander wel bekend als een fijn vakantieland. Lekker eten, mooi weer, prachtige steden en schilderachtige natuur. Maar hoe is het leven nu echt?
Lees meer3maanden in een land wonen, terwijl ik van tevoren de taal niet geleerd heb. Dan maar Engels spreken, toch? Helaas is dat ook niet altijd de beste oplossing. Lees hier mijn bevindingen rondom de talen die ik in Italië spreek.
Lees meerDe eerste week in Napoli is een feit. Tijd om de balans op te maken over de stad en een korte update te geven over mijn eerste tijd hier. Lees hier wat ik vind van de Napolitanen, hun rijgedrag en wat mijn reisadvies voor deze stad is.
Lees meerNa lang regelen, mailen en wachten is het dan zover. Ik vertrek voor drie maanden naar Italië om daar stage te lopen voor mijn studie. Tijdens mijn Bachelor ben ik al eens naar Spanje geweest voor zes maanden en dit was de tijd van mijn leven. Ik wilde altijd al graag avonturen beleven in het buitenland, maar deze ervaring heeft dat gevoel alleen maar versterkt en daarom koos ik in mijn Master ook direct voor een stage in het buitenland. Italië is ditmaal de bestemming. Lees hier hoe dit zover gekomen is en wat ik allemaal nog moet doen.
Lees meer© 2018, Designed by Marion